Nice, France

Nice’de nerede kalınır? Otel önerileri ve en iyi 5 bölge

Fransa’nın güney kıyısında yer alan pitoresk Nice şehri, etkileyici yemekleri, sanatı ve kültürüyle insanları kendine çekmektedir. Fransız Rivierası’nın başkenti olan Nice, çekici yapraklı sokakları, tasarımcı butikleri ve etkileyici sanat müzeleri sayesinde göz alıcı bir üne sahiptir.

Nice, doğal sahiliyle tanınır ve görkemli Promenade des Anglais, şehirde güneşli bir gün geçirmek, çeşitli restoranları, barları ve mağazaları keşfetmek için harika bir yerdir.

Keşfedilecek harika yeşil alanlar da vardır veya tarih meraklıları Nice’in tarihi Roma kalıntılarında, gotik katedrallerinde dolaşmaktan ve Eski Kent’i keşfetmekten keyif alacaklardır.

Küçük bir şehir alanına sahip olan Nice’i yürüyerek gezmek kolaydır. Bununla birlikte, bu canlandırıcı şehri mümkün olduğunca çok görebilmek için şehrin harika tramvay sisteminden de yararlanabilirsiniz.

Nice’i ister dinlendirici bir sahil kaçamağı için ziyaret ediyor olun, ister hareketli bar ve restoran ortamının tadını çıkarmak istiyor olun, Nice herkese ilham verecek görülecek ve yapılacak şeylerle ideal bir tatil beldesidir.

 

Bu seyahat rehberinde:

 

Vieux Nice

Vieux Nice (Eski Şehir)

Vieux Nice bölgesi mimari güzelliklerle doludur ve şehrin en canlı bölgelerinden biridir; burada güzel Cours Saleya pazar meydanını ve birçok popüler bar ve restoranı bulabilirsiniz.

Nice’in tarihi yerlerini ve barok mimarisini görmek istiyorsanız, Sainte-Réparate Katedrali’ni ve barok Chapelle de la Miséricorde’u keşfedebileceğiniz Vieux Nice’e gidin.

Bölge çok romantiktir ve Nice’in Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında dolaşmak, bağımsız kafelere ve sanat galerilerine uğramak için ideal bir yerdir.

Fransız yemek sahnesinin bir parçasını arayanlar Nice’in Eski Şehir bölgesinin tadını çıkaracaktır. Çiçek ve yerel gıda ürünlerinin satıldığı Cours Saleya pazarını ziyaret edin, Cave de la Tour’dan lezzetli Fransız şarapları alın veya Vieux Nice’deki sokak yemeği satıcıları tarafından satılan nohutlu bir krep olan socca gibi sokak yemeklerinin tadını çıkarın.

Eski Kent’teki restoranlar geleneksel Nicoise mutfağından taze deniz ürünleri yemeklerine, vejetaryen ve vegan mutfaklara kadar çeşitli mutfaklar sunmaktadır. Peixes, Akdeniz mutfağından yemekler sunan popüler bir restoran olup, Bocca ise şehrin kırmızı çatılarının muhteşem manzarasına sahip çatı terasında tapas servisi yapmaktadır.

Vieux Nice bölgesinde kalmak için en iyi yer

Palais Saleya Boutique Hôtel. Adres: 21 Rue du Marché, 06300 Nice, Fransa.

 

Le Port Nice

Le Port

Le Port, Nice’in liman bölgesidir ve Nice’in en gözde ve varlıklı bölgelerinden biridir. Milyon dolarlık yatlar buradaki marinaya yanaşır ve bölge lezzetli taze deniz ürünleriyle tanınır.

Havaalanından gelen tramvay hattının bu bölgede son bulması ve Eski Kent’in kısa bir yürüyüş mesafesinde olması, Le Port bölgesini hem turistler hem de yerel halk için popüler bir yer haline getirmektedir.

Le Port, ünlü Promenade des Anglais’ye yakındır ve liman bölgesinde ziyaretçilerin ve yerel halkın çekici marinanın tadını çıkarmak için bir araya geldiği hem rustik hem de modern restoranlar bulunmaktadır.

Pazartesi günleri Quai Papacino’da sanat eserleri ve mobilya gibi antikaların satıldığı bir bit pazarı kurulmaktadır. Ziyaretçiler ayrıca Niki de Saint Phalle ve Yves Klein gibi Fransız sanatçıların eserlerini görebilecekleri Modern Sanat Müzesi’ni de keşfedebilirler.

Le Port bölgesi rahat ve rahat olduğu kadar sofistike bir havaya da sahiptir. Sakin ama gösterişli bir atmosfer arıyorsanız, Le Port günü süper yatları seyrederek ve okyanus manzarası eşliğinde lezzetli bir yemeğin tadını çıkararak geçirmek için ideal bir yerdir.

La Vigna, geleneksel Fransız mutfağının ve geniş şarap listesinin tadını çıkarırken oturup marinadaki tekneleri izlemek için mükemmel bir yerdir. Le Marlin ise Nice’in yerel balıkçılarından gelen taze deniz ürünlerinin tadını çıkarmak için gidilecek yerdir.

Le Port bölgesinde kalmak için en iyi yer

Hotel du Pin. Adres: 6 Rue Emmanuel Philibert Place Du Pin, 06300 Nice, Fransa.

 

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais, Nice sahili boyunca uzanan 7 kilometrelik sakin bir sahil şerididir ve şehir bununla tanınır. Fransız Rivierası’nın kalbi olarak, yerli halkın ve turistlerin dinlenmek, manzaranın tadını çıkarmak ve Promenade boyunca sıralanan etkileyici restoranlarda yemek yemek için gittikleri yerdir.

Yerel halk tarafından “La Pom” olarak adlandırılan Promenade des Anglais, Nice’in popüler bir destinasyonudur ve Nice’in ikonik mavi şezlonglarından birinde güneşin tadını çıkararak günü geçirmek için ideal bir yerdir.

Kendinizi maceraperest hissediyorsanız, Fransız Rivierası boyunca Promenade’den hareketle yakındaki Monako’ya bir gezi için rezervasyon yaptırabilirsiniz; bu da harika bir gündüz aktivitesidir.

Yakınlarda bulunan Promenade du Paillon da dolaşmak için harika bir yerdir ve siz dinlenirken çocukların güvenle oynayabileceği mükemmel bir yer olan güzel çeşmeleri ve yeşil alanlarıyla parkın keyfini çıkarabilirsiniz.

Promenade des Anglais aynı zamanda canlı bir gece hayatına sahiptir; güneş battıktan sonra canlanan birçok harika bar ve restoran, heyecan verici bir gece geçirmek isteyenleri eğlendirmektedir.

Sunacak ve tadını çıkaracak çok şey olan Le Pom, Nice’e yapılacak herhangi bir tatil sırasında mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Promenade des Anglais bölgesinde kalmak için en iyi yer

Le Negresco Adres: 37 Promenade Des Anglais, 06000 Nice, Fransa.

Daha ucuz bir alternatif:

Westminster Hotel & Spa. Adres: 27 Promenade Des Anglais, 06000 Nice, Fransa.

 

Jean Médecin

Jean Médecin (Yeni Şehir)

Nice, mükemmel alışveriş bölgeleri ve tasarımcı butikleri ile tanınmaktadır ve Jean Médecin bölgesi harika mağazalar ve sadece yayalara açık yapraklı caddeler ile hareketlidir.

Nice’in tam merkezinde, Yeni Şehir bölgesinde yer alan Jean Médecin, çok çeşitli perakende mağazaları ve modern binalarıyla şehirden birçok insanı kendine çeken hareketli bir bölgedir.

Her bütçeye hitap eden Chanel ve Louis Vuitton gibi daha seçkin mağazalar, Jean Médecin Caddesi’nin uzak ucunda, Avenue de Verdun’da yer almaktadır.

Alışverişinizi tamamladıktan sonra Jean Médecin Caddesi’nin kuzeyinde yer alan pitoresk Notre-Dame Bazilikası’nı ziyaret edebilirsiniz. Bu çarpıcı Katedral 1860’larda inşa edilmiştir ve Neo-Gotik mimariyi sergileyen Nice’in en büyük kilisesidir.

Jean Médecin bölgesi, bu geniş cadde boyunca sıralanan mağazaları inceleyerek ve bölgedeki küçük lokantalarda Fransız mutfağının tadını çıkarmak için durarak bir öğleden sonra geçirmek için harika bir yerdir.

Jean Médecin’den geçen tramvay, bu caddeyi Nice’i keşfederken alışveriş yapmak ve şehrin modern yüzünün tadını çıkarmak için harika bir yer haline getirmektedir.

Jean Médecin bölgesinde kalmak için en iyi yer

Hotel Massena. Adres: 58, Rue Gioffredo, 06000 Nice, Fransa.

 

Cimiez Nice

Cimiez

Nice’in Cimiez bölgesi huzurlu atmosferi ve sakin yapraklı caddeleriyle tanınmaktadır. Aileler için cazip bir bölgedir ve birçok park ve çekici bahçeler ile çoğunlukla yerleşim yeridir. Ayrıca 1950’lerde Nice’e yerleşen ünlü sanatçının çarpıcı sergilerinin yer aldığı Matisse Müzesi’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

Şehrin ana cazibe merkezlerinden uzakta yer alan Cimiez sokakları, büyük villalar şeklinde görebileceğiniz Belle Époque mimarisinin birçok örneğine ev sahipliği yapmaktadır. Bölgenin Nice’in daha sakin tarafını arayan varlıklı Fransız sakinlerini çekmesi şaşırtıcı değildir.

Bununla birlikte, bölge Nice’e yapılacak herhangi bir gezi sırasında ziyaret etmek için hala harika bir yerdir ve Cimiez etkileyici Roma Kalıntıları ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Nice’in antik tarihine ilgi duyanlar buraya gelerek Roma amfitiyatrosunu, arkeoloji müzesini ve 16. yüzyıldan kalma Cimiez Manastırı’nı görebilirler.

Sakin ününe rağmen Cimiez bölgesinde görülecek ve yapılacak pek çok şey vardır; burada bulunan Cathédrale Saint Nicolas ve Jardin des Arenes’de keşfedilecek sakin bir zeytinlik bulunmaktadır.

Cimiez bölgesinde kalmak için en iyi yer

Hôtel Petit Palais. Adres: 17, Av. Emile Bieckert, 06000 Nice, Fransa.

 

Hotel La Perouse Nice

Seyahat eleştirmenleri Nice’de nerede kalıyor

The New York Times, Frommer’s, Fodor’s ve Lonely Planet gibi ünlü yayıncıların seyahat uzmanlarının Nice şehrindeki konaklama tercihlerini merak ediyor musunuz?

 

Ucuz

Nice Garden Hotel.

“Ağır demir kapıların ardında bu mücevher saklı: zarif Marion’un eseri olan dokuz güzel döşenmiş oda, eski ve yeninin incelikli bir karışımıdır ve görkemli bir portakal ağacının bulunduğu hoş bir bahçeye bakmaktadır. Şaşırtıcı bir şekilde, tüm bu cazibe ve huzur kordondan sadece iki blok ötede.” – Lonely Planet.

Adres: 1, Rue du Congrès, 06000 Nice, Fransa.

 

Orta seviye

Hotel Villa Victoria.

“2013 yılında baştan aşağı yenilenen Villa Victoria’nın odaları renkli duvar kağıtları ve parlak kumaşlarla döşenmiş. Ancak asıl cazibe avlu bahçesi.” – New York Times.

Adres: 33, Boulevard Victor Hugo, 06000 Nice, Fransa.

 

Lüks

Le Negresco.

“Negresco, yüzyılı aşkın bir süredir Nice’in en ikonik oteli olmuştur. Flamingo pembesi kubbesi Promenade des Anglais’yi taçlandırıyor, Belle Epoque cephesi denize doğru dönüyor. Louis XIV antikaları ve son teknoloji ürünü banyolardan oluşan konuk odaları, Beatles ve Salvador Dalí’den Michael Jackson’a kadar her dönemin en ünlü isimlerini ağırlamıştır.” – Frommers.

Adres: 37 Promenade Des Anglais, 06000 Nice, Fransa.

 

Nice’deki önerilen tüm oteller

 

Le Port Nice

SSS: Nice otel ipuçları

Nice’de en iyi ekonomik, butik veya lüks oteli mi arıyorsunuz? Ya da belki de muhteşem bir hostel arayan bir sırt çantalı gezginsiniz? Hangi Nice otelinin harika bir kahvaltı sunduğunu bilmek ister misiniz? İşte tüm bunların ve Nice’te nerede kalınacağına dair diğer soruların yanıtları.

 

Nice şehrinde bir otelde bir gece ne kadara mal olur?

Nice merkezinde 3 yıldızlı bir otelde kalmak isterseniz, gecelik ortalama 2300 TL tutacaktır. 4 yıldızlı oteller için ortalama fiyat gecelik 3400 TL civarındadır. Nice merkezindeki 5 yıldızlı bir otel için ortalama fiyat gecelik 7000 TL civarındadır.

 

Nice bölgesindeki en iyi uygun fiyatlı otel hangisi?

Uygun fiyatlı bir otel arayışındaysanız, Esprit D’Azur‘da rezervasyon yaptırmayı düşünmelisiniz. Paranızın karşılığını iyi bir şekilde aldığınız için bütçesi kısıtlı olanlar için harika bir seçenek. Ayrıca, otel uygun bir konumdadır ve profesyonel gezginler tarafından onaylanmıştır. Ayrıca, otelde kalan konuklar olumlu yorumlar paylaşmışlardır. Nice bölgesindeki en iyi ucuz oteller listemize mutlaka göz atın.

 

Nice bölgesindeki en iyi butik otel hangisi?

Biraz savurganlıktan hoşlanıyor ancak tanınmış zincir otellerden uzak durmayı tercih ediyorsanız, L’Abeille sizin için mükemmel bir seçenektir. Bu otel hem gezginler hem de uzmanlar tarafından çok iyi değerlendirilmiştir. Ayrıca Nice’teki en iyi butik oteller listemize de göz atın, en eşsiz ve romantik otellerden oluşan kısa bir liste.

 

Nice bölgesindeki en iyi lüks otel hangisi?

Maliyet sorun değilse, Le Negresco Nice’de lüks bir otel arayanlar için harika bir seçenektir. Bu tesis mükemmel müşteri hizmeti sunuyor, ideal bir konumda yer alıyor ve hem müşterilerden hem de seyahat uzmanlarından yüksek yorumlar alıyor. Nice’deki en iyi lüks oteller listemize mutlaka göz atın, en seçkin 5 yıldızlı otellerden oluşan bir kısa liste.

 

Nice şehrindeki en iyi hostel hangisi?

Nice’de uygun fiyatlı bir özel oda veya rahat bir yatakhane arıyorsanız, Hostel Ozz bir göz atmaya değer. Bu hostel, sırt çantalı gezginler tarafından oldukça beğeniliyor. Ayrıca Nice şehrindeki en iyi hosteller listemize de göz atın.

 

Nice şehrinde aile konaklaması için en iyi otel hangisi?

Siz ve aileniz Nice’e bir tatil kaçamağı yapmayı düşünüyorsanız, aileleriyle birlikte oraya giden gezginler L’Abeille hakkında mükemmel geri bildirimlerde bulundu.

 

Hangi Nice oteli en iyi manzarayı sunuyor?

Manzaralı bir oda arıyorsanız Le Negresco‘ya göz atın. Bu otel muhteşem şehir ve plaj manzaraları sunmaktadır.

 

Hangi Nice oteli lezzetli bir kahvaltı sunuyor?

Güne olumlu bir notla başlamak için, Hôtel Petit Palais, Nice’te harika bir sabah yemeği ile konaklama arıyorsanız mükemmel bir seçimdir. Yakın zamanda burada konaklamış olanlar, otelde sunulan kahvaltı hakkında muhteşem yorumlar yapmıştır.

 

Notre Dame Nice

Nice şehrini ziyaret etmek için en iyi zaman

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan yaz aylarında Nice, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle canlanır. Güneşli hava ve ılık sıcaklıklar, sahile inmek ve Akdeniz güneşini içinize çekmek için mükemmel bir zamandır.

Kristal berraklığındaki sulara dalabilir ya da yumuşak kumların üzerinde dinlenebilirsiniz. Şehir ayrıca bu dönemde Nice Caz Festivali ve Nice Karnavalı gibi çeşitli etkinlik ve festivallere ev sahipliği yaparak ziyaretinize ekstra bir heyecan katar.

Daha sakin ve bütçe dostu bir seyahat tercih ediyorsanız, Nice’i ilkbahar veya sonbahar aylarında ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Nisan’dan Mayıs’a ve Eylül’den Ekim’e kadar hava hala güzeldir ve uğraşmanız gereken daha az kalabalık olacaktır.

Bu, şehrin büyüleyici sokaklarını keşfetmek, yerel pazarları ziyaret etmek ve açık hava kafelerinde lezzetli Fransız mutfağının tadını çıkarmak için ideal bir zamandır. Ayrıca daha düşük otel fiyatlarından yararlanabilir ve yerel halkla kaynaşırken daha otantik bir deneyimin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Musee Matisse Nice

Nice şehrinde yapılacak en iyi şeyler

Nice ve çevresinde günübirlik geziler, turistik yerler, müzeler, gezi turları ve daha pek çok aktivite dahil olmak üzere yapılacak pek çok şey vardır. İşte Nice’e gittiğinizde mutlaka yapmanız gereken 3 şey listemiz:

 

Nice’den: Fransız Rivierası’nı Bir Günde Keşfedin

Nice’ten yapacağınız bu günlük gezide Fransız Rivierası’nın manzaralarını ve kasabalarını keşfedin. Geniş ve klimalı bir otobüsle büyüleyici Èze köyü, Monako, Antibes ve Cannes gibi çarpıcı yerlere seyahat edin. Villefranche-sur-Mer ve Saint Jean Cap Ferrat’ın panoramik manzarasının keyfini çıkarın. Fiyat: 1800 TL. Daha fazla bilgi için.

 

Gorges of Verdon ve Lavanta Tarlaları Turu

Nice’den Castellane, Moustiers-Sainte-Marie ve Verdon Boğazı’na yapacağınız tam günlük gezide Fransa’nın en güzel manzaralarını keşfedin. İkonik Lavanta Tarlalarını görün ve rehberinizden bu pitoresk yerler hakkında bilgi edinin. Fiyat: 2400 TL. Daha fazla bilgi.

 

Nice Hop-On Hop-Off Otobüs Turu

Nice’in turistik yerlerini kendi hızınızda görün ve üstü açık bir otobüsten panoramik manzaraların keyfini çıkarın. Hop-on hop-off gezi otobüsü için 1 günlük veya 2 günlük geçiş kartı satın alın ve sınırsız gezi fırsatlarının tadını çıkarın. Fiyat: 5200 TL. Daha fazla bilgi.

 

Nice bölgesinde yapılacak daha fazla şey

 

Nice şehrinde nerede kalacağınıza karar verme

Kapanış notu olarak, bu seyahat rehberini özetleyelim. Nice’in en iyi bölgelerini ele aldık, böylece şehrin hangi bölgesinde kalmak istediğinize karar verebilirsiniz.

 

Nice bölgesinde konaklamak için en iyi 5 bölge

 

Bu makalede de gördüğünüz gibi, Nice’te keşfedilecek çok şey vardır ve nerede kalacağınıza karar vermek önemlidir. İster Vieux Nice, Promenades des Anglais, Cimiez, Le Port veya Jean Médecin’de kalın, tüm bu mahalleler konaklamanız için harika alanlardır.

Nice’te kalmayı düşünürken, çeşitli faktörler devreye girebilir. Bölgenin ambiyansı, bu muhteşem şehre seyahatinizin iş veya eğlence amaçlı olup olmadığı ve aileniz veya arkadaşlarınızla seyahat ediyor olmanız. Ayrıca ilginizi çeken cazibe merkezlerine ne kadar yakın olacağınız da önemlidir.

Bu değişkenler ne olursa olsun, kesin olan bir şey var – Nice, Fransa’daki konaklamanız sırasında harika bir zaman sizi bekliyor!

 

Destinasyona genel bakış

🏨 Otel Fiyatları: Yüksek
🛏 Ekonomik otel: 1350 TL
💑 Butik Otel: 2400 TL
5 Yıldızlı Otel: 5000 TL
🌎 İlk ziyaret için en iyi bölge: Vieux Nice
👪 Aileler için en iyi bölge: Cimiez
💎 En İyi Lüks Otel: Le Negresco
👫 En İyi Butik Otel: L’Abeille
💰 En İyi Ucuz Otel: Esprit D’Azur
🎒 En İyi Hostel: Hostel Ozz

 

Daha fazla güzel öneri

Nice hakkındaki diğer yazılarımızı okuyarak şehri daha da yakından tanıyın:

Nice’deki ucuz oteller

Nice’deki butik oteller

Nice’deki lüks oteller

Nice’deki hosteller